23 Kasım 2012 Cuma

Makyaj malzemelerinin ömrü

Makyaj malzelerimizin de bir ömrü var. Cildimizi tahriş etmemesi için zamanı geldiğinde atmalıyız. Peki bu zaman, ne zaman?

PUDRA
Açılmadan 2 yıl, açıldıktan sonra 6 aylık zamanı var. Kullandıktan sonra kapağını kapatmayı unutmayın.

FONDÖTEN
Açılmadan önce 1-1,5 yıl, açıldıktan sonra 5-6 ömrü var. 1 yıl kadar kullanılabilirler. Kullandıktan sonra ağzını silin ve kapağı iyice kapatın. Işıklı, sıcak ve nemli ortamlardan uzak tutmak gerek. Bozulduğunda ise kıvamı koyulaşır, rengi ve kokusu değişir.

RİMEL
Açılmadan 2 yıl, açıldıktan sonra 6 ay kullanılmalı. Kullanımdan sonra kapağını sıkıca kapatmalı. Rimeliniz bozulduysa kurur. Kurumuş rimeli de sulandırarak kullanmaya devam etmemek gerek.

RUJ
Parlak ve sedefli rujlar için açılmadan önce 2,5 yıl, açıldıktan sonra 6 ay kullanılabilir. Pastel ve mat rujlar için ise açılmadan 3 yıl, açılma sonrası 1 yıl. Bozulduğunu yağlanmasından, renk ve kokusunun değişmesinden anlayabilirsiniz. Aşırı sıcaklardan ve soğuklardan korunmalı.

OJE
Açılmadan 1 yıl kalabilir, açıldıktan sonra 8-9 ay kullanılabilmekte. Bozulursa akıcılığı gider, rengi değişir, renk veren madde dibe çöker. Kullanımdan sonra ağzını aseton ile silip plastik kutu içerisinde buzdolabında saklamak gerekmekte.

Şunu da önemle vurgulamak gerekir ki, makyaj malzemelerinin taklitlerinden kaçının. Ayrıca;
* Ambalajı açıksa ürünü almayın.
* Pazar gibi yerlerden almamaya çalışın.
* Fırçalarınızı temizlemeyi unutmayın.
* Fondötene ve rimele su, ojeye de aseton koymayın ki içeriği bozulmasın, hijyeni kaybolmasın.
* Ürünleriniz bittikçe alın.
* Ambalajları değiştirmeyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder